Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

HuitaperiGeo-
kätkö!Geo- kätkö!

Cuitaperi Montagne

Retkikunta valloitti Huitaperin sunnuntaina 15.7. ”Ensiksi pystytimme teltat päästäksemme suojaan sumulta ja kylmältä sateelta, jota kesti koko päivän. Jouduimme täällä kuten Niva- ja Kaakamavaarallakin etsimään kauan ennen kuin löysimme teltoille sopivat paikat, sillä näiden vaarojen laella on melkein pelkkää louhikkoa.”

Huitaperi-nimen kerrotaan tulevan vanhan ruotsin sanoista ”hvita bär” eli valkoiset marjat. Toinen tarina tukee sanoja ”hvitaberget” eli valkea vaara. Huitaperillä kasvaa harvinaisia valkoisia puolukoita.

Huitaperiin on mahdollista tutustua Kainuun kylän kuntopolulla tai Aurinkovaarojen Jotos-reitillä.

 

 Outhier kirjoittaa Huitaperista

Huitaperi 10.7.1736


Kainuunkylässä lepäsimme hiukan ja joimme maitoa, ja kymmenen aikaan lähdimme eteenpäin. Kuljettuamme veneellä vielä puolisen peninkulmaa lähdimme jalkaisin taivaltamaan metsien ja kallioiden halki Huitaperille, jonka laelle saavuimme vasta kello kolme sunnuntaiaamuna. Ensiksi pystytimme teltat päästäksemme suojaan sumulta ja kylmältä sateelta, jota kesti koko päivän. Jouduimme täällä kuten Niva- ja Kaakamavaarallakin etsimään kauan ennen kuin löysimme teltoille sopivat paikat, sillä näiden vaarojen laella on melkein pelkkää louhikkoa.


 

 

Lapinliitto - Vipuvoimaa EU:lta - Euroopan Unioni